Skoči na glavno vsebino

V skupini Zvezdice smo v tednu pred kulturnim praznikom namenili pozornost spoznavanju naše države. V igralnici smo obesili zemljevid Slovenije, na katerem so otroci iskali znane kraje in njihove značilnosti.  Sami smo izdelali plakat o Sloveniji in nanj nalepili slovenske simbole, znane Slovence, glavno mesto Ljubljana ter najvišji vrh Triglav. Otroci so pokazali, da imajo že veliko znanja o naši državi. Poznajo slovensko zastavo, grb, jezik, predsednika države Boruta Pahorja in slovensko himno. Vedo tudi, kako se moramo obnašati ob poslušanju himne, ob katerih priložnostih jo poslušamo in kdo jo je napisal.

To je bila iztočnica za spoznavanje našega največjega pesnika Franceta Prešerna. S svinčniki in barvicami smo risali njegov portret in se preizkusili v pisanju s peresi. Poslušali smo njegovo pesnitev Povodni mož in izvedeli, da praznujemo naš državni praznik na dan njegove smrti.

Otroci so skozi te dejavnosti pridobili prve izkušnje domovinske vzgoje, s katerimi se razvija nacionalna pripadnost in zavest.

Dostopnost