Skoči na glavno vsebino

Najbolj norčave dni  v letu smo končno dočakali. Epidemija Covid-19 je močno zarezala v naša življenja. V vrtcu smo vsi že nestrpno pričakovali norčave dni, ko se bomo lahko prelevili v pustne šeme.

V skupini Lunice, smo se na te dni pripravljali že v polovico meseca februarja. Igralnico smo si razigrani in sproščeni pisano okrasili. Otroci so izrezovali barvne kroge in trakove, lepili barvne trakove v verigo in krasili okna. V večnamenskem prostoru smo postavili dva klovna, različne velikosti, ki imata odprtino za glavo. Otroci se lahko za trenutek ali dva norčavo  vživijo v pustni lik klovna.

Otroke sva seznanili z  najznačilnejšim pustnim likom v naših krajih – KURENTOM.          Vzgojiteljica Maja nas je razveselila in povabila v večnamenski prostor, kjer nam je predstavila lik kurenta. Otroci so z interesom prisluhnili razlagi  in premagali svoje strahove ob maski.  Vsi so imeli možnost od blizu raziskati, opazovati, spoznati, videti, slišati, vonjati in zaplesati z njim. Prav tako smo imeli v igralnici maskoto kurenta, ki so jo otroci z veseljem opazovali in se likovno upodobili –  narisali.

Najbolj norčavi dan v letu – pustni torek je letos ponovno v času počitnic, zato smo se v vrtcu odločil, da bomo pustno rajanje izvedli že v petek, 25. 2. 2022. Na ta dan, so v vrtec prišli otroci našemljeni. Igralnice so prevzeli super junaki, gozdne, domače, divje živali, princeske, vile in še kaj. Vso dogajanje so še dodatno popestrili kurenti s svojim plesom, poskakovanjem in rožljanjem z zvonci. Otroci, posamezniki malce prestrašeni, večina pa vzhičeni, so jih opazovali iz terase. Nadaljevali smo s pustnim rajanjem, kjer ni manjkalo glasbe, petja, krofov in sladkarij. Preživeli smo krasno norčavo dopoldne v vrtcu, ki se je zagotovo prevesilo v norčave dni do pustnega torka – PUSTOVANJA  s starši.

Dostopnost