V petek, 11. maja 2018, smo v vrtcu Najdihojca in Pikapolonica organizirali prireditev Šport in špas –  Dan druženja in gibanja vseh generacij. Njegov namen je poudariti medgeneracijsko  sodelovanje in aktivno preživljanje prostega časa s prepletanjem vsebin okoljevarstva, zdravja, gibanja, medsebojnih odnosov in humanitarnosti. Na prireditvi v vrtcu Najdihojca je sodelovalo 200 udeležencev, v vrtcu Pikapolonica pa 90 udeležencev.

Najprej smo se zbrali na igrišču obeh vrtcev, kjer smo se ogreli in razgibali ob glasbi, potem pa smo se podali na krajši pohod po vasi.

Na igrišču v Staršah, ki nam ga je prijazno odstopilo ŠD Starše smo  se podali na športne aktivnosti, ki so jih pripravili: društvo Športni junak, Nogometna šola Starše, GD Starše in vzgojiteljice iz vrtca Najdihojca. Kmetija Šolar je udeležence pogostila z okusnimi gibanicami, članice KO RK Starše so jim izmerile krvni tlak in jih pogostile z ocvrtimi akacijevimi cvetovi, Jonova mamica Vesna je poskrbela za otroške pričeske, ustvarjalno društvo Naš dišeči dom pa je predstavilo svoje izdelke.

V Marjeti pa je svoj vrt za gibalne aktivnosti prijazno ponudila družina Koletnik. Na njem so se družili s članicami DCA, ki so jim pripravile ocvrto akacijo in jogurt, se igrali stare otroške igre ter premagovali poligon, ki ga je pripravilo društvo Športni junak.

Ob koncu je sledila razglasitev in podelitev priznanja najmlajšemu in najstarejšemu udeležencu prireditve ter najštevilčnejši družini.

Najlepše se zahvaljujemo vsem, ki ste se družili z nami in nam pomagali pri izvedbi te prijetne prireditve.