Vrtec Pikapolonica

Vrtec Najdihojca

Napotitev v karanteno na domu

Spoštovani starši in skrbniki otrok!

Nacionalni Inštitut za javno zdravje (NIJZ) nas obvešča, da se je zaradi izrazitega porasta okužb s SARS-CoV-2 obdobje od prejema seznama visokorizičnih kontaktov, ki ga pripravimo na šoli, do napotitve v karanteno na domu podaljšalo na nekaj dni. V soboto, 15. 01. 2022, je zamik znašal že 2 dni. V prihodnjih dneh je pričakovati še podaljšan zamik. Prejeti seznami visokorizičnih kontaktov so obravnavani po vrsti glede na čas prejema.
Vrtci in šole bomo še nadalje ravnali skladno z navodili. To pomeni, da bomo v šolah ob potrjeni okužbi v oddelku pričeli z izobraževanjem na daljavo. Starši oz. zakoniti zastopniki boste za svoje otroke napotitev v karanteno na domu s strani NIJZ prejeli nekaj dni po pričetku izobraževanja na daljavo. Pridobitev Izjave o seznanitvi z napotitvijo v karanteno na domu (eUprava) je možna tudi za nazaj, zato ta časovni zamik ne predstavlja ovire pri pridobivanju uradnega dokumenta, iz katerega izhajajo pravice.

NOVOLETNO DARILO DPM STARŠE OTROKOM IZ VRTCA

Društvo prijateljev mladine Občine Starše je 17. in 20 decembra 2021 otroke iz vrtca Najdihojca in Pikapolonica razveselilo s praznično predstavo navihanih bratov Malek iz Športno – cirkuškega društva Eleja.

Z otroki sta pela, plesala in jih povabila k krasitvi novoletnih smrečic. Ko je bilo vse pripravljeno za praznovanje, so priklicali tudi Božička. Razdelil jim je balončke in pobarvanke ter jim obljubil da jih prihodnje leto ponovno obišče.

Za popestritev predprazničnih dni v veselem decembru se zahvaljujemo Društvu prijateljev mladine Starše in predsednici Marti Stepišnik, ki je otroke obdarila tudi s sladkim presenečenjem.

Kolektiv vrtca Najdihojca in Pikapolonica

 

SPOŠTOVANI STARŠI

Ne glede na izredne razmere v Sloveniji in svetu, življenje gre naprej, čeprav bo koronavirus v teh negotovih dneh zahteval svoj davek. Da pa bo le-ta čim manjši, lahko veliko prispevamo tudi sami z odgovornim obnašanjem in doslednim upoštevanjem ukrepov za zaščito pred njegovim širjenjem.

Eden od ukrepov je tudi zaprtje šol in vrtcev. Vsi zaposleni v vrtcu bomo v teh dneh pogrešali otroško igro, veselje in smeh, zagotovo pa bodo tudi otroci pogrešali svoje vzgojiteljice in družbo svojih malih prijateljev.

Zato želim, da ta čas s svojim otrokom izkoristite kar se da aktivno in ustvarjalno. V pomoč vam ponujam nekaj povezav do člankov, kako otrokom pojasniti širjenje koronavirusa in ideje za aktivno preživljanje skupnega druženja v krogu družine.

Upam, da se bo situacija umirila v najkrajšem možnem času in vas v želji po omejitvi širitve virusa, lepo pozdravljam.

Nada Smolinger
Pomočnica ravnatelja za vrtec

Nekaj idej za ustvarjanje ob bližajočih se praznikih

MNOŽIČNI OTROŠKI TEK

23. septembra 2021, ob Dnevu slovenskega športa, so se otroci iz obeh vrtcev pridružili vseslovenski akciji Množični otroški tek, ki jo vsako leto pripravi Atletska zveza Slovenije. V sklopu projekta »Začni mlad, tekmuj pošteno« spodbujamo otroke k prvim atletskim...

več...
Dostopnost