V sredo, 23. septembra, smo prvič praznovali Dan slovenskega športa, zato smo tudi v vrtcu ta dan namenili gibanju in športu.  Otroke sem najprej seznanila z novim praznikom in jih povprašala, katere športe in slovenske športnike poznajo. Navedli so jih veliko, najpopularnejši pa so seveda bili kolesarji.

Vsi smo že nestrpno čakali, da gremo telovadit. Najprej smo se ogreli z igro Poplava, potres in letalo ter nadaljevali z različnimi razteznimi vajami, ki so jih pokazali otroci. Sledilo je premagovanje ovir na postavljenem poligonu, kjer so se otroci kotalili, plazili, lovili ravnotežje, skakali in plezali. Otroci so z navdušenjem vztrajno premagovali ovire. Po končani telovadbi so se umirili z igro Vremenska masaža.

Ta dan smo se udeležili tudi Množičnega teka za otroke v organizaciji Atletske zveze Slovenije pod geslom: »Začni mlad, tekmuj pošteno«. Na poljski poti za vrtcem smo v teku premagali razdaljo 100 m.

Vtise vseh športnih dejavnosti smo strnili z izdelovanjem plakata, na katerega smo napisali različne športe, nalepili fotografije otrokom poznanih športnikov ter fotografije dejavnosti, ki smo jih ta dan počeli. Plakat smo razstavili na vratih igralnice.

Dostopnost